latinica  ћирилица
21/06/2021 |  15:29 | Autor: SRNA

Ćurić poželio djeci sa Kosmeta ugodan boravak u gradu

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poželio je danas djeci i nastavnicima sa Kosova i Metohije koji su doputovali u Trebinje, ugodan boravak u gradu i istakao da je Srbima sa Kosova i Metohije potrebna podrška koju su spremni da im pruže u Republici Srpskoj u svakom trenutku.
Trebinje - doček djece sa Kosmeta - Foto: SRNA
Trebinje - doček djece sa KosmetaFoto: SRNA

Gradonačelnik Trebinja je istakao da je projekat "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" od izuzetnog značaja.

On je rekao da ga raduje što su djeca i prijatelji sa Kosova i Metohije i ove godine u Trebinju i što će biti sklopljena brojna prijateljstva, možda i kumstva, što je bila praksa prethodnih godina.

Kosovo i Metohiju, dodao je on, svi u Srpskoj nose u svojim srcima i ogromna je razlika kada se boravi na tom području i kada se priča o Kosovu i Metohiji.

- Lično sam se sa svojim saradnicima uvjerio kako je živjeti na Kosovu i Metohiji, nažalost veoma je teško, ljudi su izloženi stalnom pritisku. Njima ne treba pomoć, njima treba podrška koju smo mi spremni da pružimo u svakom trenutku - rekao je Ćurić, obraćajući se gostima u Kulturnom centru Trebinje.

On je zahvalio svim trebinjskim porodicama koje su primile djecu sa Kosova i Metohije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavnik iz Velike Hoče Novica Lukić istakao je da su djeca jako zadovoljna.

- Grad je prelijep, ono što smo mogli da vidimo od sinoć djeci se svidjelo. Nadam se da ćemo ovih sedam dana, koliko ćemo boraviti u Trebinju, provesti u sreći i radosti sa našim domaćinima i srodnicima iz Republike Srpske - rekao je Lukić.

Atanasija Đurić iz Orahovca, koja je prvi put u Trebinju, rekla je da je prezadovoljna svim što je do sada vidjela.

- Meni je ovdje super. Nikada nisam bila u Trebinju, sada se baš lijepo provodim - kaže Atanasija.

Viktorija Marković iz Velike Hoče istakla je da je i ona prvi put u Trebinju i da joj se sviđa grad.

- Drago mi je što smo ovdje, sa drugarima iz Trebinja se lijepo provodimo, pričamo o društvu, o školi. Planiramo da posetimo neka zanimljiva mjesta u Trebinju, ustanove kulture - rekla je Viktorija.

Djeca i nastavnici sa Kosova i Metohije su danas obišli centar grada i u pratnji turističkog vodiča upoznali se sa istorijom Trebinja i kulturnim znamenitostima.