latinica  ћирилица
22/06/2021 |  07:39 ⇒ 08:19 | Autor: RTRS

Sve spremno za Banjaluka fest - Kastel u potpuno novom ruhu (FOTO)

Banjaluka se sprema za Prvi internacionalni muzički festival - Banjaluka fest, koji će biti održan na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula.
Izgled festivalskog prostora (foto: banjalukafest.com) - Foto: RTRS
Izgled festivalskog prostora (foto: banjalukafest.com)Foto: RTRS

Banjaluka fest dovodi fado divu Marizu, Stefana Milenkovića, Amiru Medunjanin i Radu Šerbedžiju.

Pored njih, na jedinstvenoj festivalskoj bini nastupiće i Zvonko Bogdan sa Velikim tamburaškim orkestrom.

Ustupljena fotografija

Program festivala, pored vrhunskog kvaliteta i ekskluzivnih izvođača, pratiće i glamurozna scena tvrđave Kastel. Organizatori pripremaju tvrđavu Kastel u potpuno novom ambijentu, neviđenom do sada. Velika scena Kastela (prostora kod Kamene kuće) kao koncertna dvorana pod otvorenim nebom, pružiće potpuno drugačiji doživljaj i nesvakidašnje iskustvo muzičkog događaja.

Ustupljena fotografija

Za savršen ambijent festival se realizuje na izuzetno visokom nivou produkcije. Publiku će dočekati velika scena po najsavremenijim standardima, specijalno dizajnirana platformu sa sjedećim mjestima, a sve će pratiti veliki broj novinarskih ekipa iz cijelog regiona.

Poznate ličnosti iz svijeta muzike, pozorišta i filma, proći će crvenim tepihom na Kastelu ovoga ljeta, kao i publika iz čitavog okruženja. Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju ugođaj će upotpuniti after parti nakon koncerata.

Ustupljena fotografija

- Festival će biti organizovan na najvišem nivou, čemu svjedoči i sam projekat bine i specifičnog gledališta na otvorenom. Sigurni smo da će već prvo izdanje, svrstati Banjaluka fest u red najznačajnijih festivala regiona. Spremni smo i pozivamo sve da od 6. do 10. jula posjete Banjaluku, i uživaju u svemu što smo pripremili - poručili su organizatori.

Ustupljena fotografija

Program Banjaluka festa:

6. jul - Stefan Milenković i Kamerata Novi Sad izvode djelo "Karmina Burana" Karla Orfa u aranžmanu Ane Krstajić

7. jul - Zvonko Bogdan s Velikim tamburaškim orkestrom pod upravom Dubravka Isakova

8. jul - Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Mikicom Јevtićem

9. jul - Mariza, portugalska fado diva

10. jul - Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.