latinica  ћирилица
22/06/2021 |  08:11 | Autor: SRNA

Izbjegavati putovanje u najtoplijem dijelu dana

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH jutros odvija redovno, a iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju vozačima da ne putuju u najtoplijem dijelu dana zbog najavljene visoke temperature vazduha.
Putevi - Foto: arhiv
PuteviFoto: arhiv

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog sanacije klizišta na magistralnom putu na dionici Dobro Polje-Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na magistralnom putu na dionici Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, gdje dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja, koji reguliše privremena signalizacija.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog radova i na magistralnom putu na dionici Ljubogošta-Pale u tunelu "Kalovita Brda", kao i zbog radova u tunelu "Ugar" na magistralnom putu na dionici Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/.

Zbog radova na magistralnom putu na dionici Rudanka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar".

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.00 do 15.00 časova radnim danima bude obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Zbog istih radova obustave će biti i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u istom periodu.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta na dionici Јezero-Šipovo biće potpuno obustavljen saobraćaj danas od 7.00 časova do četvrtka, 24. juna, do 19.00 časova. U tom periodu saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcem Šipovo-Gerzovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica odvija naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta na dionici Јezero-Šipovo saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Zbog aktiviranih klizišta jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Prevoz vangabaritnog tereta planiran je na dionicama puteva: Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 16. jula/, međuentitetska linija Stanić Rijeka-granični prelaz Brod /do 26. juna/, Mel Banj Brdo - granični prelaz Rača /do 30. juna/. Iz AMS-a vozačima skreću pažnju da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu na dionici Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

U Federaciji BiH se zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Јablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično jednom trakom, dok se od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi su u toku i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.