latinica  ћирилица
22/06/2021 |  08:35 ⇒ 11:00 | Autor: Agencije

Pucnjava u Koloradu, ima mrtvih (VIDEO)

Naoružani čovjek ubio je policajca i još jednu osobu u trgovačkom centru u predgrađu Denvera, prije nego što ga je policija usmrtila, saopštile su danas vlasti američke države Kolorado.
Pucnjava u Koloradu (foto: Gianrigo Marletta/AFP via Getty Images) -
Pucnjava u Koloradu (foto: Gianrigo Marletta/AFP via Getty Images)

Policija je intervenisala po pozivu u 13.15 u ponedjeljak zbog sumnjivog incidenta u blizini biblioteke u gradu Arvada, a oko 15 minuta kasnije stigao je poziv zbog ispaljenih hitaca i pogođenog policajca , saopštio je zamjenik šefa policije Ed Brejdi na konferenciji za novinare, prenosi AP.

Prema saopštenju još jedna osoba, za koju se vjeruje da je na nju pucao napadač, prebačena je u bolnicu gdje je preminula, a napadač je tokom razmjene vatre sa policijom takođe pogođen i ubijen.

Vlasti nisu dale više detalja o ovom incidentu, kao ni identitete preminulih, ali su saopštile da se vjeruje da niko više nije bio umiješan, iako je ranije policija navela da postoje dvojica osumnjičenih.

Pucnjava se dogodila u Arvadi, 10 kilometara od centra Denvera, u gradskoj četvrti u kojoj se nalaze prodavnice, restorani i druga preduzeća, a samo tri mjeseca nakon što je naoružani napadač pucao u supermarketu i ubio 10 ljudi, uključujući i policajca, u Bolderu, oko 32 kilometra od Arvade.