latinica  ћирилица
22/06/2021 |  12:24 ⇒ 12:39 | Autor: SRNA

Kasipović: Unaprijediti poslovanje javnih preduzeća

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je u Narodnoj skupštini Srpske da Vlada Srpske zna šta treba da radi da bi poslovanje javnih preduzeća bilo što bolje, te da će biti tražena optimalna rješenja na tom planu.
Anton Kasipović - Foto: SRNA
Anton KasipovićFoto: SRNA

Kasipović je rekao da su poslovanje i rezultati javnih preduzeća u stalnom fokusu Vlade, koja nije zadovoljna poslovanjem većine tih firmi.

- Može i mora mnogo bolje. Primarno je da budu stvoreni optimalni uslovi za efikasan i kvalitetan rad javnih preduzeća. Zato je formirana posebna komisija koja će se baviti tim firmama da bi njihov rad bio uspješniji. To je imovina građana Srpske i Vlada zna šta treba raditi. Tražićemo optimalna rješenja i uvjeren sam da će njihov rad biti bolji - rekao je Kasipović, odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini tokom Aktuelnog časa.

On je rekao i da je Republički štab za vanredne situacije formiran prema zakonu, te da je donosio odluke koje su pomogle da se građani što uspješnije zaštite od virusa korona, kao i da se Srpska što bolje kreće kroz tu situaciju.

- Razmatra se mogućnost i o potrebi daljeg rada Štaba, a u vezi sa sudskim odlukama. Јa ih ne tumačim. Moj posao je da obezbijedim da se odluke sudova, kakve god da su, primijene i sprovode - naveo je Kasipović.

On je rekao da su sa dnevnog reda Skupštine povučeni Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske radi daljeg usaglašavanja.

- Potrebne su na tom planu dodatne analize . rekao je Kasipović i dodao da će se ta dva zakona naći pred poslanicima kada bude obavljen taj posao.