latinica  ћирилица
22/06/2021 |  14:48 ⇒ 14:53 | Autor: SRNA

Tegeltija i Salinas razgovarali o prevazilaženju izazova pandemije

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom o aktuelnim ekonomskim temama u BiH, u kontekstu prevazilaženja izazova prouzrokovanih pandemijom virusa korona, te o nastavku realizacije započetih projekata.
Tegeltija i Salinas - Foto: RTRS
Tegeltija i SalinasFoto: RTRS

Tegeltija je Salinasa, kojeg je primio u oproštajnu posjetu, upoznao o aktivnostima koje Savjet ministara, u skladu sa svojim nadležnostima i u saradnji sa vladama entiteta, sprovodi radi stabilizacije ekonomskih prilika i poboljšanja privredne aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano i o daljim aktivnostima na pripremi i odobravanju novih projekata, kao i nastavku saradnje institucija u BiH sa ovom međunarodnom organizacijom, saopšteno je iz Savjeta ministara.

U saopštenju se navodi da je Tegeltija iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazio očekivanje da će ona biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo i korist, te zahvalio za tehničku i stručnu pomoć koju Svjetska banka pruža BiH.