latinica  ћирилица
22/06/2021 |  15:05 ⇒ 15:10 | Autor: SRNA

Karić: Zahvalnost Stanivukoviću za "pruženu ruku" Sarajevu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas u Banjaluci da sastankom sa gradonačelnikom Sarajeva Benjaminom Karić želi da, kako kaže, gradi mostove prijateljstva.
Stanivuković i Karić (foto: Grad Banjaluka) -
Stanivuković i Karić (foto: Grad Banjaluka)

Stanivuković je rekao da je šteta da se toliko dugo čekalo da se gradonačelnici ova dva grada zvanično sastanu.

- Mi ovim sastankom želimo da gledamo u budućnost i gradimo nove mostove prijateljstva. Prijateljstvo i saradnja je imperativ i ono što svaki pojedinac treba da čini - mišljenja je Stanivuković.

On je obećao da će ubrzo uslijediti uzvratna posjeta Sarajevu, ističući da je dogovorena saradnja u oblasti turizma, te da će Banjaluka i Sarajevo na međunarodnoj, evropskoj i svjetskoj sceni zajedno predstavljati svoje turističke potencijale, sarađivati u oblasti kulture i sporta.

Stanivuković i Karić su nakon sastanka prošetali do statue ban Milosavljevića u blizini zgrade Gradske uprave u centru Banjaluke, gdje je postavljena javna "Humana česma", koja je prilagođena svim građanima, a koju je otvorila gradonačelnik Sarajeva.

- Istu takvu česmu želimo da Banjaluka napravi u Sarajevu, a rukovodstvo tog grada treba da odredi lokaciju - naveo je Stanivuković.

Gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić izjavila je da Sarajevo poklanja Banjaluci dječiji park sa opremljenim igralištem.

- Neka svako dijete koje se igra u tom parku uživa i gradi srećno djetinjstvo i srećnu budućnost - rekla je Karićeva.

Ona je rekla da današnji sastanak treba postati praksa, da se gradonačelnici sastaju jednom mjesečno, razgovaraju o zajedničkim projektima i predstavljaju ove gradove u Evropi i svijetu.

Karićeva smatra da se ovim sastankom, kako kaže, ispisuju stranice istorije i budućnosti.

Ona je zahvalila Stanivukoviću što je "pružio ruku" Sarajevu i očekuje vrlo brzo uzvratnu posjetu iz Banjaluke.