latinica  ћирилица
22/06/2021 |  15:08 ⇒ 15:11 | Autor: SRNA

Pećanac: Nećemo dopustiti da drugi pišu srpsku istoriju

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac poručio je da svako ko dira u institucije i narušava integritet Republike Srpske treba da zna da Srbi neće dopustiti da im drugi pišu srpsku istoriju i odlučuju o njenoj budućnosti.
Bojan Pećanac (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Bojan Pećanac (Foto: banjaluka.rs.ba)

Pećanac je, povodom današnje posjete Banjaluci gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić, podsjetio da je ona, odmah po izricanju drugostepene presude generalu Ratku Mladiću, na društvenoj mreži Fejsbuk pohvalila tu sramnu presudu u kojoj su svako pravo i pravda pregaženi, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

- Karićeva se tu nije zaustavila. Sa napadima na Srbe nastavila je tako što je podržala sramnu rezoluciju o Srebrenici koja je prije nekoliko dana izglasana u parlamentu Crne Gore - naveo je Pećanac.

Prema njegovim riječima, stavovi gostiju kao što je Karićeva nisu podržani u Republici Srpskoj i smatraju se direktnim udarom na njene institucije, stanovništvo, svakog borca odbrambeno-otadžbinskog rata, porodice koje su u proteklom ratu izgubile svoje bližnje, te svakog djeteta.

- Djeci smo dužni reći istinu o propagandi koju Sarajevo plasira o srpskom narodu - istakao je Pećanac.