latinica  ћирилица
22/06/2021 |  20:25 | Autor: SRNA

Krivokapić, Bečić i Abazović protiv novih izbora

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poručili su da su protiv održavanja novih parlamentarnih izbora i da je neprihvatljivo "uplitanje inostranog faktora u rješavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču Crne Gore".
Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović (Foto:SPUTNIK / NEBOЈŠA POPOVIĆ) -
Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović (Foto:SPUTNIK / NEBOЈŠA POPOVIĆ)

Oni navode da aktuelna Vlada uživa njihovu punu podršku, a da je o eventualnim promjenama u njenom sastavu i načinu djelovanja neophodno sprovesti "otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine".

U zajedničkom saopštenju, povodom aktuelne političke situacije, ističu da je Crnoj Gori "potrebna stabilnost, uz neodložno sprovođenje korjenitih reformi".

- Svako rješenje za izlaz iz trenutne političke krize mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih mjeseci aktuelizovana djelovanjem dijela parlamentarne većine i bivše vlasti - navode u zajedničkom saopštenju.

Skupština Crne Gore izglasala je 17. juna Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici, što je dovelo do nezadovoljstva među pojednim strankama koje činu vladajuću većinu. Za usvajanje Rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.