latinica  ћирилица
23/06/2021 |  08:04 | Autor: SRNA

I danas oprezno u saobraćaju zbog vrućine

Vozačima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana, zbog veoma visoke dnevne temperature vazduha, te maksimalno opreznu opreznu vožnju i poštovanje saobraćajnih propisa.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog sanacije klizišta na magistralnom putu na dionici Dobro Polje-Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog rehabilitacije puta, izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu na dionici Crkvina-Modriča jedan, gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog radova i na magistralnom putu na dionici Ljubogošta-Pale u tunelu "Kalovita Brda", kao i zbog radova u tunelu "Ugar" na magistralnom putu na dionici Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/.

Zbog radova na magistralnom putu na dionici Rudanka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar".

Zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralnog puta na dionica Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.00 do 15.00 časova radnim danima bude obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Zbog istih radova obustave će biti i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u istom periodu.

Saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona zabranjen je na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu na dionici Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

Na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH i Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog kretanja vangabaritnog tereta na dionicama puteva: Banj Brdo-granični prelaz Rača /16. jula/, međuentitetska linija Stanić Rijeka-granični prelaz Brod /do 26. juna/, međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 30. juna/ iz AMS-a vozačima skreću pažnju da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Saobraćaj će sutra do 19.00 časova biti potpuno obustavljen zbog rekonstrukcije regionalnog puta na dionica Јezero-Šipovo i preusmjeren na putni pravac Šipovo-Gerzovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

I na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zbog održavanja manifestacije "Sveti Ivo" danas od 10.00 do 22.00 časa i sutra od 6.00 do 16.00 časova zabranjen je saobraćaj teretnih vozila na putu Јajce-Banjaluka. Za vrijeme obustava saobraćaj će biti preusmjeren preko Mrkonjić Grada ili putem Turbe-Banjaluka.

Danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na području Srednjobosanskog kantona.

Danas do 17.00 časova zbog sanacije kolovoza na snazi je obustava saobraćaja na dionici Cazin-Ostrožac, a saobraća se alternativnim pravcima.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.