latinica  ћирилица
23/06/2021 |  08:11 ⇒ 08:19 | Autor: Glas Srpske

Bardača okuplja 14 umjetnika

Trideset i osmi saziv međunarodne Likovno-ekološke kolonije "Bardača - Srbac 2021" počeće uz učešće 14 akademskih slikara iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Švedske i Republike Srpske.
Bardača - likovna kolonija - Foto: RTRS
Bardača - likovna kolonijaFoto: RTRS

Radovan Mitraković, direktor Centra za kulturu i sport Srbac, kaže da je otvaranje saziva planirano u 19 časova u srbačkom Domu kulture.

- Početak rada kolonije ćemo ozvaničiti pozorišnom predstavom "Vija doloris" u izvođenju pozorišta Masuka iz Velike Plane iz Srbije, a ulaz je besplatan. Za vrijeme trajanja saziva biće organizovani razni sadržaji za slikare, a izložba nastalih radova će biti organizovana 4. jula - rekao je Mitraković.

Mitraković kaže da se umjetnici ponovo okupljaju na Bardači nakon dvije godine, jer je prošle godine saziv bio prilagođen epidemiološkim uslovima.

- Zbog pandemije virusa korona slikari su prošle godine stvarali u svojim domovima, a radove su nam poslali poštom, za šta su uredno dobili honorare. Nije bilo ni planirane škole slikanja za talentovane učenike, a uspjeli smo organizovati samo završnu izložbu - dodao je Mitraković.