latinica  ћирилица
23/06/2021 |  12:57 | Autor: Večernje novosti

Petoro srpskih džudista na OI u Tokiju

Petoro srpskih džudista učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije.
Nemanja Majdov (foto: facebook.com/majdovjudo1st) -
Nemanja Majdov (foto: facebook.com/majdovjudo1st)

Na OI koje počinju za 30 dana, Srbiju će predstavljati Milica Nikolić u kategoriji do 48 kilograma, Marica Perišić (do 57 kilograma), Anja Obradović (do 63 kilograma), dok će od muškaraca nastupati Nemanja Majdov (do 90 kilograma) i Aleksandar Kukolj (do 100 kilograma).

- DŽudo je u Јapanu nešto posebno. Osvajao sam mnoge medalje na svjetskim i evropskim takmičenjima, ali zlato sa Grend slema u Tokiju ostaje u posebnoj uspomeni. Јapanci obožavaju džudo i nema sumnje da će biti poseban osjećaj takmičiti se na Olimpijskim igrama pred japanskom publikom - rekao je Kukolj.

Kukolj je dodao da je u prethodnih 10 godina džudo u Srbiji "enormno napredovao", uz ocjenu da su za to umnogome zaslužni  bolji uslovi za rad.

- Mnogo su tome doprinijeli uslovi za rad koji su danas mnogo bolji nego prije, ali i mentalitet koji smo uspjeli da slomimo i da dokažemo, prvo sebi, da nije nemoguće pobijediti Rusa, Јapanca ili Francuza. Svi jedva čekamo nastup na Igrama - zaključio je Kukolj.

Srbija do sada ima 77 kvalifikovanih sportista za predstojeće Olimpijske igre.