latinica  ћирилица
23/06/2021 |  15:26 ⇒ 15:31 | Autor: SRNA

Moskva za nastavak pomoći u jačanju Vojske Srbije (VIDEO)

Rusija je zainteresovana za dalji razvoj bilateralne saradnje sa Srbijom i pružanje pomoći u jačanju kapaciteta srpske Vojske, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
Stefanović sa Šojguom (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Stefanović sa Šojguom (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

- Smatram da Srbija danas vodi samostalnu politiku. Podsjetio bih da samo jake oružane snage garantuju nezavisnost jedne zemlje. Mi smo opredijeljeni za nastavak razvoja bilateralne saradnje naših zemalja i pružanje pomoći u jačanju kapaciteta Vojske Srbije - rekao je Šojgu nakon sastanka sa ministrom odbrane Srbije Nebojšom Stefanovićem.

On je pozdravio učešće Vojske Srbije na "Međunarodnim vojnim igrama 2021", koje, kako je ocijenio, nisu samo takmičenje već i prikaz vrhunske osposobljenosti i gotovosti pripadnika oružanih snaga, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Šojgu je naveo i da se zajedničkim vježbama pripadnika dvije vojske, osim prikaza obučenosti, potvrđuju prijateljski odnosi na terenu.

Stefanović je ocijenio da je saradnja Srbije i Rusije u oblasti odbrane na istorijskom maksimumu.

- Saradnja između Rusije i Srbije izuzetno je dobra, rekao bih na istorijskom maksimumu, ali se trudimo da ona u vojno–vojnoj i vojnotehničkoj oblasti bude i bolja u narednom periodu - rekao je Stefanović.

On je istakao i značaj zajedničkih obuka i vojnoobrazovne saradnje, koje su jedan od fokusa u saradnji svake vojske koja razmišlja o svom unapređenju.