latinica  ћирилица
23/06/2021 |  20:13 ⇒ 20:14 | Autor: SRNA

Petković: Podrška Zakonu o porijeklu imovine

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i član Ujedinjene Srpske Milan Petković rekao je da će ta stranka podržati Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, čiji je predlagač SNSD, jer je ovaj akt u osnovi dobar.
Milan Petković - Foto: RTRS
Milan PetkovićFoto: RTRS

On je tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske o ovom nacrtu zakona rekao da se nakon usvajanja Srpska treba pripremiti za adekvatnu primjenu ovog akta.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak smatra da SNSD nije trebalo da predlaže navedeno zakonsko rješenje, već Vlada, odnosno da ovo pitanje bude uređeno sistemski.

Nacrtom zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, uređuju se uslovi, način i postupak pod kojima se utvrđuje imovina i uvećanje imovine fizičkog lica i poseban porez na uvećanje imovine, koje u uzastopnom periodu do tri godine prelazi iznos od 300.000 KM, a za koju to lice ne može da dokaže način sticanja, kao i organi nadležni za sprovođenje ovog zakona.

Potpredsjednik Narodne skupštine Sonja Karadžić Јovičević zaključila je današnje zasjedanje koje će biti nastavljeno sutra poslaničkom raspravom o ovom nacrtu zakona.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je predložio poslanik Perica Bundalo.

Nastavak sjednice je zakazan za 10.00 časova.