latinica  ћирилица
24/06/2021 |  09:50 | Autor: SRNA

Vulin: Da nije stvorena Srpska, Srba u Izetbegovićevoj BiH ne bi bilo

Da nije stvorena Republika Srpska, Srba u BiH kojom vlada lider SDA Bakir Izetbegović ne bi bilo, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

- Kada sljedeći put bude trebalo odgovoriti na pitanje zašto Srbi moraju da žive ujedinjeni, biće dovoljno citirati izlive laži, gluposti i mržnje Bakira Izetbegovića i sve će biti jasno. Da svojom borbom nisu stvorili Republiku Srpsku, Srba u BiH kojom vlada Izetbegović jednostavno ne bi bilo - naglasio je Vulin.

On je istakao da Izetbegović zato i ćuti kada ga pitaju zašto niko nije odgovarao za pokušaj ubistva tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto se nikada nije poklonio pred masovnim grobnicama Srba pobijenih u Sarajevu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

- Mržnja koja nosi Izetbegovića truje odnose Bošnjaka i Srba i najavljuje teška vremena za BiH - poručio je Vulin, reagujući na najnovije izjave Bakira Izetbegovića.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je, uoči jučerašnje sjednice Glavnog odbora SDA, odbacio mogućnost da se pitanje nezavisnosti Kosova povezuje sa statusom Republike Srpske.

Glavni odbor SDA optužio je juče Srbiju za, kako tvrde, učestale uzurpatorske atake na resurse BiH i pozvao na uvođenje sankcija predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog "secesionističkih prijetnji".