latinica  ћирилица
24/06/2021 |  11:34 | Autor: SRNA

Kasipović: Svima potreban zakon o porijeklu imovine

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je uvjeren da je svima u Srpskoj potreban zakon o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, te je izrazio nadu da će se u javnoj raspravi dobiti što kvalitetniji prijedlog ovog akta.
Anton Kasipović -
Anton Kasipović

- Bilo bi jako dobro da iskoristimo sve kapacitete da bi se dobio što kvalitetniji prijedlog ovog zakona. Mislim da postoji kapacitet da zajednički dođemo do kvalitetnog prijedloga - rekao je Kasipović tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Nacrtu zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, čiji je predlagač SNSD.

On je rekao da je ovaj akt koncipiran prema onom koji je pravljen u Srbiji, te da u definisanju zakona za Srpsku treba iskoristiti period primjene ovog zakona u Srbiji, koji će pokazati dobre, a možda i neke nedostatke.

Potpredsjednica Narodne skupštine Sonja Karadžić Јovičević rekla je da bi ovaj nacrt trebalo usvojiti sa dvotrećinskom podrškom jer bi to pokazalo ozbiljnu namjeru svih poslanika i stranaka da se bave ovom oblašću.

- Narod ne čeka zakon, već njegove efekte - naglasila je Јovičevićeva.