latinica  ћирилица
24/06/2021 |  11:42 | Autor: SRNA

Banjaluka: U maju povećan broj krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić izjavio je danas da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokrivaju u maju bilo zadoljavajuće, te da je od 147 evidentiranih krivičnih djela rasvijetljeno više od 77 odsto.
PU Banjaluka - Foto: RTRS
PU BanjalukaFoto: RTRS

Brkić je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da je u maju ove godine, u odnosu na maj prošle godine, broj krivičnih djela povećan za 36,1 odsto, kao i da je uglavnom riječ o imovinskim krivičnim djelima.

- Evidentirano je smanjenje slučajeva narušavanja javnog reda i mira za 80,8 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda veći za 37 odsto. U maju su u saobraćajnim nesrećama smrtno stradala tri lica - rekao je Brkić i dodao da je u maju evidentirano 856 migranata.

Načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet Želimir Novaković naveo je da su u oblasti zloupotrebe droge otrivena četiri krivična djela, dok je 11 krivičnih djela evidentirano iz oblasti privrednog kriminaliteta, nakon čega je tužilaštvu podneseno sedam izvještaja protiv osim lica.

Načelnik Sektora policije Radenko Stakić naglasio je da su tokom maja iz saobraćaja isključena 23 vozila i 338 vozača, od kojih 317 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.