latinica  ћирилица
24/06/2021 |  13:25 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Đajić ugostio djecu sa Kosova i Metohije (VIDEO)

Za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije generalni direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Srpske organizovao je u Banjaluci oproštajni prijem. Kroz projekat spajanja djece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske do sada je prošlo 5.000 djece i prosvjetnih radnika u njihovoj pratnji.
Vlado Đajić upriličio prijem za djecu i mlade - Foto: SRNA
Vlado Đajić upriličio prijem za djecu i mladeFoto: SRNA

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić upriličio je danas u hotelu "Meriot" u Banjaluci prijem i ručak za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja sa Kosova i Metohije koja su u posjeti gradovima i opštinama Republike Srpske.

- Predsjednik Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić zahvalila je Odboru za pomoć Srbima Kosova i Metohije što su četvrtu godinu u posjeti Republici Srpskoj.

- Izuzetno mi je drago zato što su i deca ometena u razvoju ušla u projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" - rekla je Rakićeva.

- Srbi su danas u teškom položaju na KiM, ali vjerujem da zajedničkim snagama Srbije nas i njih, možemo da doprinesemo opstanku Srba na ovim prostorima. Hvala vam što ste došli, vrata Republike Srpske i moja lično su uvijek otvorena. Želim da nam dođete što prije. Želim da pozdravite sve na Kosovu - istakao je Đajić.

Republika Srpska je i pokretač izgradnje Dnevnog centra za djecu ometenu u razvoju “9 januar-Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici,koji bi trebalo da bude završen ove godine.

Milorad Arlov,  predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, zahvalio se svim humanim ljudima koji su, kako je rekao, na bilo koji način pomogli ovaj veliki projekat putem kojeg je ove godine u Srpsku sa Kosmeta došlo 400 djece.

Arlov je najavio naredne godine 10. najveći i najmasovni projekat, dodavši da je projektom spajanja djece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske 5.000 djece i prosvjetnih radnika boravilo u Srpskoj.