latinica  ћирилица
24/06/2021 |  13:30 ⇒ 13:42 | Autor: SRNA

Prijedor: Za veću bezbjednost motociklista i drugih učesnika u saobraćaju

Pripadnici prijedorske Policijske uprave, u saradnji sa Auto-moto društvom iz tog grada i lokalnim Moto-klubom "Otpisani" danas su u Prijedoru realizovali preventivne aktivnosti sa ciljem unapređenja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na vozače motocikla, lakih motocikla i mopeda.
Prijedor - Foto: SRNA
PrijedorFoto: SRNA

Podjelom promotivnih letaka vozačima je skrenuta pažnja da u saobraćaju učestvuju tehnički ispravnim i registrovanim motociklima, lakim motociklima i mopedima, da nose zaštitnu opremu i da brzinu kretanja prilagode uslovima na kolovozu.

- Apelovalo se da vozači motornih vozila prilikom učestvovanja u saobraćaju obrate dužnu pažnju na kretanje vozača motocikla, lakih motocikla i mopeda i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju - saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Na području ove uprave tokom 2020. godine evidentirano je 65 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motocikli, laki motocikli i mopedi, od čega pet sa smrtnom posljedicom, dok su u toku ove godine evidentirane 22 saobraćajne nezgode u kojima je učestvovala ova kategorija vozila, od čega jedna sa smrtnim ishodom.