latinica  ћирилица
24/06/2021 |  13:47 ⇒ 14:35 | Autor: SRNA

Milunović: Opozicija djelovanje prebacuje u polje boračko-invalidske zaštite

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je danas da opozicione partije u Srpskoj putem marginalnih, vanparlamentarnih, političkih partija žele svoje političko djelovanje da prebace u polje boračko-invalidske zaštite, kao što je to u slučaju najave protesta organizacije Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.
Duško Milunović - Foto: RTRS
Duško MilunovićFoto: RTRS

- Ovo govorim iz razloga jer je Risto Јeftić, koji vodi tu organizaciju, i član Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca. Izašao je na prošle lokalne izbore, kada je u svojoj lokalnoj zajednici kao nosilac liste dobio 15 glasova, a njegova partija je dobila 43 glasa - rekao je Milunović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da Јeftić, vjerovatno nezadovoljan svojim rezultatima na izborima, pokušava na druge načine da dođe do položaja u ovom društvu.

Milunović je podsjetio da nedavno održanu sjednicu Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se raspravljalo o aktuelnim pitanjima iz te oblasti, kada Јeftić nije iznio nijedan kvalitetan prijedlog, izuzev što je rekao da postojeći Zakon o boračko-invalidskoj zaštiti nije dobar i što je tražio posebnu raspravu u Narodnoj skupštini o tom zakonu.

- Više puta u komunikaciji sam ga pitao šta to nije dobro u tom zakonu i koji član trba mijenjati i kakve će posljedice, odnosno rezultat dati promjene, a nikada nisam dobio odgovor šta to nije dobro - rekao je Milunović.

On je istakao da nijedan dosadašnji zakon iz oblasti boračko-invalidske zaštite kao što je to važeći, koji je rezulat saradnje sa nevladinim organizacijama, nije dao kvalitetnija i veća prava.

Predstavnici organizacije "Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske" najavili su proteste za 28. jun u Banjaluci, nezadovoljni stanjem boračkih kategorija.