latinica  ћирилица
24/06/2021 |  14:32 ⇒ 14:48 | Autor: RTRS

Kočićev zbor od 23. do 29. avgusta

Tradicionalna manifestacija 56. Kočićev zbor biće održana u Banjaluci od 23. do 29. avgusta, u organizaciji banjalučke Gradske uprave.
Kočićev zbor (foto: banjaluka.rs.ba) -
Kočićev zbor (foto: banjaluka.rs.ba)

Grad Banjaluka će sa partnerima u okviru ove manifestacije prirediti više različitih događaja, poput izložbi i književnih večeri na otvorenom, kojima će biti evocirano sjećanje na najvećeg književnika sa ovih prostora.

Iz ovogodišnjeg programskog koncepta, koji je danas usvojen na sjednici Organizacionog odbora manifestacije, izdvaja se objavljivanje i promocija nepoznate Kočićeve pripovijetke "Đe je mama?", priređivača Zorana Pejašinovića u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

Izdavanje knjige pratiće i prigodna izložba na otvorenom koja bi, na posebno dizjaniran način, predstavila ovo djelo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na nekoj od narednih sjednica Organizacionog odbora biće preciziran obim događaja u okviru ovogodišnje manifestacije, a u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Donesena je odluka da se narednih dana raspiše javni poziv za dodjelu "Kočićeve nagrade", priznanja koje se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike.

Imenovan je i Sekretarijat 56. Kočićevog zbora sa zadatkom da u programsko-tehničkom smislu pripremi i realizuje ovu manifestaciju.