latinica  ћирилица
24/06/2021 |  14:34 | Autor: SRNA

Nerazvijenim lokalnim zajednicama 750.000 KM

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave, u iznosu od 750.000 KM.
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) - Foto: RTRS
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)Foto: RTRS

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i Odluku o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje mosta u Ulici Braće Pišteljić u naselju Česma u Banjaluci, u skladu sa Regulacionim planom stambenog naselja "Česma - Mađir 1" i Regulacionim planom za uređenje obale Vrbasa.

Utvrđen je i opšti interes u svrhu izgradnje magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH i Crne Gore, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada je, nakon razmatranja Informacije o pregovorima povodom zaključivanja Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u javnim službama Republike Srpske, donijela Odluku o izmjeni odluke o primjeni odredaba Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u javnim službama Republike Srpske.

Ovom odlukom važnost Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u javnim službama Republike Srpske produžena je do 30. juna 2022. godine.

Vlada je donijela ovu odluku s obzirom na to da pored insistiranja Vlade i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite od reprezentativnih sindikata u oblasti javnih službi nije formiran odbor za pregovore, u skladu sa odredbom člana 242. Zakona o radu.

Formiranje Odbora za pregovore bila je pretpostavka za otpočinjanje pregovora, a s obzirom na to da se to nije dogodilo neophodno je bilo da Vlada Republike Srpske donese ovu odluku zbog toga što od primjene predložene odluke zavisi ostvarivanje prava po osnovu rada radnika zaposlenih u javnim službama.