latinica  ћирилица
24/06/2021 |  16:10 ⇒ 16:11 | Autor: SRNA

Zoran Bulatović - glavni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci

Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovao je danas Zorana Bulatovića za glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a za njegovog zamjenika Seada Žerića.

Milka Vaselić imenovana je za zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, a Sonja Avlijaš za sudiju Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Marijana Lazić Miladinović vršiće funkciju sudije Okružnog suda u Doboju, a Ljubinka Prodanović sudije Osnovnog suda u Višegradu.

Na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije u BiH Sarajevu imenovana je Emira DŽerahović.

Amela Duraković i Vildana Dervović imenovane su za sudije Kantonalnog suda u Sarajevu, a Mirza Đozo za dodatnog sudiju ovog suda, saopšteno je iz VSTS.

Na funkciju sudije Kantonalnog suda u Tuzli imenovan je Admir Biščić, sudije Opštinskog suda u Visokom Miroslav Savić, sudije Opštinskog suda u Goraždu Radmila Đajić i sudije Opštinskog suda u Čapljini Suzana Vidović.

Olivera Križanović imenovana je na poziciju dodatnog sudije Opštinskog suda u Zenici, Sanjin Mulabegović za dodatnog sudiju Opštinskog suda u Zavidovićima, a DŽenana Brkić za stručnog saradnika Opštinskog suda u Gračanici.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 16. avgusta.

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS je, između ostalog, uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata kandidata, te stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri.

Pri imenovanju, VSTS primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova, navodi se u saopštenju.