latinica  ћирилица
24/06/2021 |  19:34 ⇒ 19:38 | Autor: RTRS

Bijeljina: Promovisana knjiga "Naša borba sa kovidom"

U Bijeljini je večeras promovisana knjiga "Naša borba sa kovidom", kojom autor, akademik profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Opšte bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini, prikazuje tešku borbu protiv korona virusa.
Bijeljina - promocija knjige - "Naša borba sa kovidom" - Foto: SRNA
Bijeljina - promocija knjige - "Naša borba sa kovidom"Foto: SRNA

- Mi smo vidjeli kako radimo, imali smo šta da napišemo, i shvatili smo da bi bila šteta da ne posluži u budućim vremenima kako se radi u kriznim situacijama - naglasio je Zlatko MAaksimović, autor knjige ‘"Naša borba sa kovidom".

Bijeljinska bolnica, u okviru koje su bile četiri kovid bolnice, u najdramatičnijim trenucima pandemije korona virusa, uspješno se izborila za zdravlje ljudi.

- Ovo je prva knjiga sa ovakvom temom u Evropi. Dijelimo iskustva sa drugima, trbaće i drugima, trebaće i nama. Sve što smo radili dobro, pa i ono manje dobro treba da pamte za nauk generacije koje dolaze - istakao je Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

Recenzent knjige bila je i epidemiolog Biljana Mijović sa Medicinskog fakulteta u Foči koja je na promociji istakla da je riječ o jedinstvenoj monografiji, prvoj ovakvog tipa možda i u svijetu.

- Mi recenzenti smo predložili da ova knjiga može da služi studentima medicine i srodnih nauka, na svim nivoima, masteru, doktorskim studijama - naglasila je Mijovićeva.