latinica  ћирилица
25/06/2021 |  11:44 ⇒ 11:49 | Autor: SRNA

Opljačkana srpska kuća na Kosmetu dok je porodica radila u polju

U srpskom selu Babin Most u opštini Obilić opljačkana je porodična kuća Staniše Stanojevića dok je on sa porodicom radio u polju, saopšteno je danas iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.
Opljačkana srpska kuća na Kosmetu (Foto: kim.gov.rs) -
Opljačkana srpska kuća na Kosmetu (Foto: kim.gov.rs)

U saopštenju se navodi da je ovaj najnoviji incident unio dodatni nemir u porodicu Stanojević, ali i među srpsko stanovništvo u Babinom Mostu, posebno u dane pred obilježavanje Vidovdana.

Šestočlana srpska porodica je o ovom incidentu obavijestila policiju samoproglašenog Kosova, ali ne gaje nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju povjerenja u tu instituciju, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je podsjetila da je ovo 66. incident od početka godine čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole i najavila da će i o ovom incidentu obavijestiti međunarodne predstavnike, kao i da zahtijeva od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog, ali i svih ostalih nerasvijetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

- Јasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da reaguju - zaključeno je u saopštenju.