latinica  ћирилица
25/06/2021 |  12:39 ⇒ 12:46 | Autor: RTRS

Lokalne zajednice da dostave izvještaje o šteti od nevremena

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske očekuje izvještaje od lokalnih zajednica u kojima je pričinjena šteta od jučerašnjeg nevremena, te će nakon njihovog sagledavanja reagovati i pomoći u skladu sa mogućnostima.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Foto: RTRS
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivredeFoto: RTRS

- Podsjećamo da Ministarstvo sufinansira nabavku protivgradnih mreža, te premiju osiguranja, koja se sufinansira u iznosu od 50 odsto uplaćene polise osiguranja - saopšteno je iz resornog ministarstva.

Iz Ministarstva navode da se na cijelom području Republike Srpske, prema meteorološkoj prognozi, danas očekuju nestabilne vremenske prilike, uz mogućnost jakih pljuskova, grada i jakog vjetra.

- Protivgradna preventiva Republike Srpske - prati situaciju, ima dovoljno protivgradnih raketa i strijelci su na položajima, spremni da dejstvuju na gradonosne oblake - navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da je "Protivgradna preventiva" juče dejstvovala na području Doboja i Petrova sa 12 protivgradnih raketa, dok za područje Zvornika, Bratunca i Srebrenice nije dobijena dozvola za korištenje vazdušnog prostora od kontrole leta, iako su strijelci bili na protivgradnim stanicama.