latinica  ћирилица
25/06/2021 |  13:49 ⇒ 15:25 | Autor: RTRS

Doboj: Uručeni ključevi stanova mladim bračnim parovima (FOTO)

U Doboju su danas uručeni ključevi stanova za 16 mladih bračnih parova, čiju kupovinu sufinansira grad.
Cvijanović u Doboju - Foto: RTRS
Cvijanović u DobojuFoto: RTRS

Uručenju ključeva prisustvovala je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Foto: RTRS

- Divan i svečan dan u Doboju. Sigurna sam da će 606. rođendan ovog grada u najljepšem sjećanju ostati mladim bračnim parovima koji su danas dobili ključeve svojih prvih stambenih jedinica - napisala je predsjednica na Instagramu, čestitavši Gradskoj upravi na implementaciji ovog projekta.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Ona je čestitala Dan grada svim Dobojlijama.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da je 606. rođendan tog grada veliki praznik u kome su, između ostalog, stambeno pitanje riješili brojni mladi bračni parovi kojima su u prostorijama Skupštine grada uručeni ključevi stanova.

- Ponosan sam na taj naš projekat i želimo ovim parovima puno sreće u budućem životu. Ovog projekta ne bi bilo bez podrške republičkih vlasti na čemu smo zahvalni. Želimo jak Doboj i Srpsku uz podršku vlasti Republike - rekao je Јerinić.

On je pojasnio da je riječ o projektu koji se odnosi na 100 stambenih jedinica za mlade parove, od kojih su podijeljene 54.

Povodom Dana grada, Јerinić se posebno zahvalio ustanovama i zdravstvenim radnicima koji su imali glavnu ulogu u borbi sa pandemijom virusa korona.

Mladi parovi koji su danas postali vlasnici stanova zahvalili su čelnim ljudima Doboja i Srpske što su omogućili ovaj projekat u kome su dobili krov nad glavom.

Direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić, kome je povodom Dana Doboja uručena plaketa za zasluge u borbi sa pandemijom, rekao je da mu ovo priznanje znači puno.

- To je i nagrada svim radnicima UKC-a. Pored toga dobio sam i novčanu nagradu od 5.000 KM koju ću pokloniti Daun sindrom centru Srpske čiji sam ambasador - rekao je Đajić.

Foto: RTRS

U Doboju je prethodno, povodom Dana grada, održana svečana akademija.