latinica  ћирилица
25/06/2021 |  19:44 ⇒ 19:44 | Autor: SRNA

Obilježeno 28 godina postojanja Socijalističke partije (FOTO)

Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je danas u Banjaluci da ova stranka sa ponosom slavi 28 godina postojanja i rada u koje je utkala ljubav, trud i energiju da bi Republika Srpska danas bila slobodna i demokratska zemlja.
Cvijanović i Đokić - Foto: RTRS
Cvijanović i ĐokićFoto: RTRS

Đokić je istakao da je SP postala iz naroda i iz njegovih najosnovnijih potreba u periodu rata kada su svi željeli mir i slobodnu i demokratsku Republiku Srpsku.

- SP je svu svoju energiju i ljubav ugradila u Republiku Srpsku i nastojanje da živimo bolje i prosperitetnije. Borili smo se za socijalnu pravdu, te smo prije svega bili okrenuti ka zaštiti radničkih prava, te zaštitu onih koji su stvaraoci najviših vrijednosti Srpske, a to su naši penzioneri - rekao je Đokić novinarima u Banjaluci uoči svečanosti povodom 28 godina postojanja i rada stranke.

On je naveo da je politika SP-a i borba za mlade, te da Srpsku vidi kao prosperitetnu zajednicu u budućnosti, za čiji razvoj i napredak će se u velikoj mjeri zalagati mladi.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović čestitala je SP-u na dugom političkom stažu za vrijeme kojeg je zabilježila puno aktivizma i uloženog truda i rada.

Cvijanović i Đokić (Foto: RTRS)

- Naravno, velika zahvalnost i za dobar koalicioni odnos koji smo imali sve ovo vrijeme, te sam u okviru rada koalicione Vlade uspjela da iskusim koliko je značajno njegovati koaliciju, jer je pred Srpskom mnogo izazova bilo u prethodnom, ali će biti i u narednom periodu - rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da SP-u čestita na predanosti i opredijeljenosti za poslove i angažmane koji su usmjereni na jačanje Republike Srpske, a koje je ova partija pokazala u radu tokom svog postojanja.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović istakao je da je SP dobar koalicioni partner, te izrazio uvjerenje da će dobra koaliciona saradnja biti nastavljena, uz glavnog koalicionog partnera.

- Koalicija je sigurna, a vlast stabilna, te potpuno definisana i sigurno je da će parlament do kraja mandata profesionalno odraditi svoj dio posla - rekao je Čubrilović.

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je da je 28 godina puno vremena, te da nije lako opstati toliko, ne samo na političkoj sceni Republike Srpske, nego i Balkana.

- Ovde sam prije svega zbog međusobne korektnosti i saradnje koju imamo u mnogo opština u Srpskoj, od Trebinja do Krupe na Uni, a pogotovo na nivou Republike - rekao je Banjac.