latinica  ћирилица
27/06/2021 |  12:10 ⇒ 14:41 | Autor: RTRS

Višković: Ovo je sveto mjesto Srpske (FOTO/VIDEO)

Ovo je sveto mjesto Republike Srpske, jer je ovo bio koridor života, poručio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske na obilježavanju 29 godina od operacije Koridor, u Dugoj Njivi kod Modriče.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Želim da vas podsjedim na cinizam i ponašanje međunarodne zajednice, koja se oglušila da pruži i dozvoli humanitarnu pomoć. A, rezultat toga bio je smrti 12 beba u Banjaluci. Morali su da izgube bitku sa životom samo zato štio im nisu hjeli dopustiti da dođe kiseonik u Banjaluku. Šta su ta djeca bila kriva? - zapitao se Višković.

On je podsjetio da je u tom trenutku Srpska bila podjeljena na istočni i zapadni dio. Učestvovalo je oko 50.000 pripadnika Vojske Republike Srpske, a poginulo je oko 800 pripadnika.

- Odluka jo proboju koridora je donesena 24. juna 1992. godine, a ovdje je bilo istureno komandno mjesto, a operaciju je vodio general Momir Talić. Na Vidovdan je oslobođena Modriča, i tako smo spasili gotovo milion stanoivnika što u Republici Srpskoj, što u Republici Srpskoj Krajini. I sve to bez i jedne mrlje - poručio je Višković.

Duga Njiva

On je istakao da je Republika Srpska garant da će se sloboda čuvati.

-  Na prvom mjestu Srpska , a sve ostalo lako ćemo dogovoriti - naglasio je Višković.

Obilježavanju su prisustvovali pored Viškovića predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar Duško Milunović i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ali i članovi Moto-kluba "Noćni vukovi".