latinica  ћирилица
03/07/2021 |  11:52 ⇒ 14:18 | Autor: RTRS

Dodik: Srpski narod uvijek na pravoj strani istorije (FOTO/VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas, tokom obilježavanja 79 godina od Bitke na Kozari, da je srpski narod uvijek bio na pravoj strani istorije.
Dodik- Kozara - Foto: RTRS
Dodik- KozaraFoto: RTRS

Dodik je istakao da se na specifičan način borbe vode i danas.

- Borimo se za slobodu i za državu i moramo očuvati Republiku Srpsku - rekao je Dodik.

Istakao je da se mora obezbijediti pamćenje zbog budućih generacija.

- Ne smijemo zaboraviti svoje žrtve. Srpski narod je svojom naivnošću svoje pobjede podijelio sa drugim narodima na ovom prostoru i sa tim moramo da raskinemo - poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da će jednoga dana Republika Srpska i Srbija biti jedna država.

- Desiće se istorijski momenat. Moramo biti strpljivi - dodao je Dodik.

Dodik je istakao da Republika Srpska dobro stoji, da je stabilna, da se razvija i da je opredijeljena za mir, ali da neće da nestane da bi ušla u EU.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

On je napomenuo da ponovo iz germanskog svijeta, koji je već napadao Srbe, opet šalju visokog predstavnika, koji nije legitimno imenovan i poručio da ga Republika Srpska neće prihvatiti.

- Јa imam namjeru da uporno, ratničkom i kozaračkom hrabrošću, branim slobodu ovog naroda uvijek i od svakoga, i od onih među nama koji misle da je zbog malih profita dobro skloniti zastavu Republike Srpske da ne bi uvrijedili nekoga - dodao je Dodik.

Bitka na Kozari je simbol stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša, tokom koje je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 ih je protjerano i internirano u logore.

Ovaj važan istorijski događaj zajednički organizuju odbori vlada Republike Srpske i Srbije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.