latinica  ћирилица
11/07/2021 |  18:34 ⇒ 12/07/2021 | 07:59 | Autor: RTRS

Đoković osvojio Vimbldon!

Najbolji teniser svijete Novak Đoković pobjednik je ovogodišnjeg Vimbldona.
Novak Đoković (Foto: wimbledon.com) -
Novak Đoković (Foto: wimbledon.com)

Đoković je slavio protiv Italijana Matea Beretinija sa 3:1 (6:7, 6:4, 6:4 i 6:3).

Srbin je osvojio šesti vimbldonski trofej i tako došao do 20. grend slem titule čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na vječnoj listi.

Beretini je pružio snažan otpor Đokoviću, ali je na kraju morao da čestita svjetskom broju jedan. Italijan je najbolju igru pružio u prvom setu koji je dobio u taj brejku. Ostatak meča prošao je u znaku najboljeg srpskog tenisera svih vremena.

Đoković je na startu drugog seta poveo sa 4:0, ali je Beretini uspio da ublaži na 6:4. U trećem setu je viđen samo jedan brejk, koji je Novak napravio u trećem gemu, a onda stečenu prednost čuvao do kraja seta za 6:4.

Četvrti set Đoković je dobio sa 6:3. Prvi brejk Novak je napravio u sedmom gemu za vođstvo 4:3, a drugi brejk u devetom gemu za trijumf 3:1.

Novak je osvojio šesti naslov na Vimbldonu, treću uzastopnu titulu u Londonu i ukupno 20. trofej na najvećim turnirima. Meč je trajao tri sata i 36 minuta.

- Pobijediti na Vimbldonu je uvijek bio najveći san. To sam rekao mnogo puta. Ponavljam stalno, moram da podsjećam sebe. Ovo je zadovoljstvo, uživati u nečem ovakvom. Kada sam imao sedam godina pravio sam ovaj trofej kod kuće, a danas stojim sa šestim Vimbldonom - rekao je Đoković.

Novak se sada okreće nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje želi da osvoji zlato i kompletira kolekciju priznanja u njegovoj nevjerovatnoj karijeri. Priliku da osvoji 21. naslov na grend slemovima imaće na US openu početkom septembra.