latinica  ћирилица
11/07/2021 |  19:29 ⇒ 12/07/2021 | 07:49 | Autor: RTRS

Bokser Ratko Drašković donira bubreg sugrađanki (VIDEO)

Da humanost ne poznaje granice potvrđuje primjer iz Nikšića.
Bokser donira bubreg - Foto: RTRS
Bokser donira bubregFoto: RTRS

Bokser Ratko Drašković odlučio je da, doniranjem bubrega, spasi život sugrađanki Radmili Raičević, koju do ove odluke nije ni poznavao.

Ratka Draškovića u Nikšiću i šire znaju svi koji vole boks. Svoju karijeru završava 30. jula za kada je zakazan njegov posljednji i to humanitarni meč.

Kaže da je prije pet godina sanjao da donira bubreg. Da to definitivno i učini, odlučio je prije nešto više od godinu dana.

- Јa sam rekao da hoću da dam bubreg. Ne interesuje me ni politička ni vjerska, nikakva pripadnost, samo kome je najpotrebnije - ističe Ratko.

Ljekari u nikšićkoj bolnici rekli su mu da je novi bubreg najpotrebniji Radmili Raičević, koja je već tri godine na dijalizi.

- Tog momenta nisam znao ni ko je, ni šta je, samo sam pitao kad mogu tu djevojku da upoznam. On je rekao da je sutra na dijalizi a da ja počnem vaditi nalaze - priča dalje Ratko kako je to sve krenulo.

Da bi transplantacija u Turskoj bila moguća, bilo je neophodno obezbijediti i novac. 44 hiljada evra, koliko je Radmili nedostajalo za operaciju, obezbijedio je privrednik iz Bara Goran Đurović.

- Ono što me je najviše ponukalo, pored toga da spasimo jedan život, jeste to da je naš bokser Ratko Drašković bio spreman da da dio svoga tijela. Za takav gest i čin, iskren da budem, prema nekome koga ne znam, ja nisam imao hrabsrosti - naglašava Đurović.

Radmila za Ratka i Gorana kaže da su rijetki ljudi, koji su joj vratili vjeru u humanost.

I kada okači rukavice o klin, boksera Ratka Draškovića njegovi Nikšićani imaće po čemu da pamte.

Uz bubreg, koji će dati Radmili, Drašković je odlučio da pomogne i liječenje djevojčice iz ovog grada koja boluje od epilepsije. Sav novac sa njegovog posljednjeg meča u bokserskoj karijeri biće uplaćen za njenu operaciju u Turskoj.