latinica  ћирилица
13/07/2021 |  11:31 ⇒ 11:45 | Autor: RTRS

Migranti iz objekta Krajina metala izmješteni u Lipu (FOTO)

Služba za poslove sa strancima saopštila je da je jutros preduzela operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz objekta Krajina metala u privremeni prihvatni centar Lipa.
Migranti (foto: Služba za poslove sa strancima) -
Migranti (foto: Služba za poslove sa strancima)

Inspektori Službe za poslove sa strancima su, uz asistenciju MUP-a USK-a, izvršili kontrolu pomenutog objekta u kojem su zatekli 253 migranta, u najvećem broju državljana Bangladeša i Afganistana, navodi se u saopštenju.

Migranti (foto: Služba za poslove sa strancima)

Služba za poslove sa strancima je navedene migrante iz napuštenog objekata izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje je u toku medicinski pregled, identifikacija i registracija istih, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra Lipa.

Migranti (foto: Služba za poslove sa strancima)

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u Privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog Kantona, navodi se u saopštenju.