latinica  ћирилица
15/07/2021 |  07:26 | Autor: SRNA

Oprezno u saobraćaju zbog vrućine

Saobraćaj se jutros odvija nesmetano na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju vozačima da zbog visoke dnevne temperature na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, da voze oprezno i prave češće pauze.
Banjaluka -
Banjaluka

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog sanacije magistralnog puta Bijeljina /Gojsovac/-Pavlovića most u rejonu graničnog prelaza od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj će biti usporen.

Zbog radova u tunelima Čemerno /Brod na Drini dva-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-Ljubogošta/ i Stambolčić /Pale-Podgrab/, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogušići-Donja Ljubogošta, na lokalitetu kamenoloma Rogušići, opština Pale, sutra će od 15.00 do 16.00 časova biti privremeno obustavljan saobraćaj, dva puta po pet do sedam minuta.

Izmijenjen je režim saobraćaj zbog izgradnje mini-hidroelektrane i postavljena je privremena signalizacija na magistralnom putu na dionici Kotor Varoš-Obodnik.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog sanacije klizišta na magistralnom puta na dionici Dobro Polje-Miljevina, kao i zbog radova u tunelu "Ugar", na magistralnom putu na dijelu Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/.

Zbog radova na magistralnom putu na dionici Rudanka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar", a predviđeno je da radovi traju do 1. avgusta.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova radnim danima saobraćaj bude obustavljan - u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja. Isto se odnosi i na dionicu regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci. Obustava nema vikendom i u dane praznika.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na dionicama puteva: granica FBiH/Republika Srpska Karuše-Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-granica Srpske/FBiH Koprivina, granični prelaz FBiH/Republika Srpska Stanić Rijeka-granica Srpske/FBiH Karuše, granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod, MIP Prijedor- granični prelaz Gradina.

Na magistralnom putu, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnim putevima Piperi-Šibošnica i Piperi-Lukavica od 7.00 do 17.00 časova saobraća se usporeno, jednom trakom, zbog sanacije kolovoza.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica odvija naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom. Јednom trakom, zbog aktiviranih klizišta, saobraća se i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta na dionici Јezero-Šipovo saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja /Tarčin-Јablanica/ zbog čega se od 20.00 do 5.00 časova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na auto-putu A-1, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja