latinica  ћирилица
16/07/2021 |  13:02 ⇒ 14:04 | Autor: RTRS

Tomaš: Nećemo dozvoliti da "Ribnjak" bude uništen (VIDEO)

Ribnjak je akcionarsko društvo, privatno preduzeće koje je u stečajnom postupku i odgovorni su oni koji vode stečajni postupak, izjavio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš komentarišući situaciju u "Ribnjaku" i pomor ribe.
Darko Tomaš - Foto: RTRS
Darko TomašFoto: RTRS

Tomaš je istakao da je svake godine dolazilo do uginuća ribe i da je tražio da opštinska inspekcija utvrdi da li je ove godine to bilo u većoj mjeri.

Tomaš kaže da je tražio i sazivanje posebne sjednice Skupštine na kojoj bi se, navodi, "raspravljalo o ovoj temi koja nema veze za postupkom uknjižavanja te imovine, a radi se o oko 800 hektara poljoprivrednog zemljišta".

- Činjenica je da je juče sud donio odluku da se obustavi prometovanje imovinom dok se ne riješe prethodna pitanja - rekao je Tomaš.

On je naveo da je imenovan novi stečajni upravnik.

- Imao sam sastanak sa stečajnm upravnikom koji je rekao da će situaciji pristupiti na profesionalan način - izjavio je Tomaš.

Opštinski inspektor naložio je uklanjanje uginule ribe.

- Iako opština nema nikakve veze sa ovim slučajem, ukoliko je neophodna naša pomoć, stojimo na raspolaganju. Nećemo dozvoliti da se "Ribnjak" uništi na isti način na koji je uništeno i svako drugo preduzeće u Prnjavoru - poručio je Tomaš.

Stečajni postupak pokrenut je na zahtjev preduzeća Bisprom u vlasništvu Miladina Stanića. Načelnik opštine Prnjavor postavlja pitanje da li je odluka o pokretanju stečajnog postupka bila osnovana.