latinica  ћирилица
18/07/2021 |  10:32 ⇒ 15:33 | Autor: RTRS

Banjaluka: Uhapšeno lice sa potjernice i tri policijska službenika (AUDIO/VIDEO)

U Banjaluci je po međunaronoj potjernici uhapšeno lice iz Cetinja čiji su inicijali M.B, osumnjičeno za teško ubistvo, kao i tri policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je iz republičkog MUP-a.


Hapšenje -
Hapšenje

Hapšenje su juče izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije MUP-a Srpske.

Policijski službenik čiji su inicijali M.M. uhapšen je zbog sumnje da je pomogao počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Izvršen je pretres lokacija koje koriste uhapšena lica i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj "glok" sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu koji koristi lice M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, dodaje se u saopštenju.

O hapšenju M.B. obaviješten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje lica M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka.

U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke uhapšena i policijski službenici čiji su inicijali P.V. i G.R.

U saopštenju se navodi da će sva uhapšena lica biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušilaštava, a protiv njih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji.

Uhapšena tri policijska službenika biće suspendovana, dodaje se u saopštenju.