latinica  ћирилица
18/07/2021 |  14:42 ⇒ 15:12 | Autor: SRNA

Lukač: Velika akcija čišćenja redova MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova obračunaće se i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu, naglasio je Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.
Dragan Lukač - Foto: SRNA
Dragan LukačFoto: SRNA

- Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne riješimo ulogu bilo kog pripadnika MUP-a u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom. Iako smo bili svjesni da će to biti velika sramota za našu policiju i da će izazvati negativne reakcije naših građana nijednog trenutka nismo pomislili da odustanemo ili nešto prikrijemo u vezi sa ulogom naših pripadnika sa kriminalnim klanovima - istakao je Lukač.

On je rekao da njihove kontakte i veze prate već duže vremena i naglasio da neće odustati od procesuiranja bilo kog službenika ili lica koja su umiješana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima.

- Poruka svim našim građanima je da i ovim primjerom dokazujemo da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško jer je povjerenje i bezbjednost naših građana iznad bilo kog pojedinca a naročito bezbjednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP Srpske - poručio je Lukač.