latinica  ћирилица
18/07/2021 |  19:37 | Autor: SRNA

DF traži novu vladu sa novim premijerom

Iz Demokratskog fronta je saopšteno da na sutrašnjem sastanku predstavnika parlamentarne većine neće prihvatiti prijedlog predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića u vezi s rekonstrukcijom Vlade, nego će insistirati na opciji potpuno nove vlade sa novim premijerom.
Demokratski front - DF - Foto: Facebook
Demokratski front - DFFoto: Facebook

- Većina u vladajućoj koaliciji smatra da nova vlada treba da bude politička, s tim što bi neke ministre od postojećih za koje ocjenjuju da su dobro radili svoj posao političke partije mogle da zadrže na svojim kvotama, ali će se insistirati da se ispoštuje D`Ontova formula raspodjela resora u novoj vladi - navedeno je u saopštenju.

Ukoliko se ovo ne prihvati, poručuju iz DF-a, onda će većina u parlamentarnoj većini tražiti formiranje tehničke vlade koja bi pripremila vanredne izbore zajedno sa lokalnim koji će biti održani na proljeće.

- S obzirom na to, da DF neće da ruši Vladu sa Demokratskom partijom socijalista, u DF-u, razmišljaju da, ukoliko se ne postigne dogovor, od 27. septembra počnu proteste kao odgovor na stav parlamentarne manjine - poručuju iz DF-a.

Treća runda razgovora parlamentarne većine o rješavanju krize vlasti zakazana je za sutra.

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović koji će organizovati sastanak, ranije je rekao da smatra da će treći sastanak biti odlučujući.

On je rekao da će se prvo svi izjasniti jesu li za novu vladu, a potom jesu li za rekonstrukciju, dodajući da je protiv vanrednih izbora.