latinica  ћирилица
19/07/2021 |  10:53 | Autor: SRNA

Dačić: Ne mogu se očekivati kapitalni rezultati iz Brisela

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić smatra da se od današnjih razgovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu ne mogu očekivati neki kapitalni rezultati, ali da je najvažnije da se oni ponovo vode.
Ivica Dačić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Ivica Dačić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

- Nije problem ovde što kosovski Albanci neće da ispoštuju Briselski sporazum, već to što međunarodna zajednica neće da ih čvršće pritisne da to urade - rekao je Dačić.

On je naveo da je taktika lidera kosovskih Albanaca da "jedni potpisuju, drugi odbijaju", dok se mijenjaju se vlasti i niko ne preuzima odgovornost da realizuju dogovore.

Dačić je dodao da je sa jednim od prištinskih bivših lidera Hašimom Tačijem, možda, bilo i najkorektnije razgovarati jer je on imao neku svijest da je potrebno doći do kompromisa.

- Bolje da ipak ima nekih pregovora, nego da se događaju ovakve stvari. Mi nećemo rušiti dijalog. Tražićemo da se sprovede sve dogovoreno - rekao je Dačić za Televiziju Prva.

Odgovarajući na pitanja o prebijanju srpskog dječaka, kao i navodnoj odgovornisti dvojice Srba sa trovanje vode u Dečanima, te o napadu na povratnika Dragice Gašić u Đakovici, Dačić je ocijenio da to pokazuje koliko su dvostruki aršini i koliko međunarodna zajednica ne primjenjuje neke propise.

On je podsjetio na ranija, kako je naveo, režirana jednonacionalna trovanja Albanaca na Kosovu i Metohiji, te ocijenio da se novi slučaj sa vodom u Dečanima pokušava predstaviti kao da su neka dvojica Srba učestvovala u trovanju vode.

- Desilo se ono što je moguće da se desi u svakom gradu koji ima probleme sa snabdevanjem vodom. Sad su kao neki Srbi učestvovali i u trovanju. Ne znam šta bi oni uradili. Tamo Srba i gotovo da nema - rekao je Dačić.