latinica  ћирилица
19/07/2021 |  11:46 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Uhapšena još dva lica u akciji na području Banjaluke (VIDEO)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode još dva lica na području Banjaluke - P.D. i G.D, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela licu M.B. iz Crne Gore, koje je dan ranije lišeno slobode po osnovu međunarodne potjernice.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

U saopštenju iz MUP-a Srpske ističu da je u toku kriminalistička obrada nad P.D. i G.D, koja su sinoć lišena slobode, a policijski službenici vrše pretresi koje navedena lica koriste na području Banjaluke.

RTRS nezvanično saznaje da su privedeni Petar i Gojko Dukić.

- Lice M.B. sinoć je predato u nadležnost Suda BiH, dok je lice M.M. koje se sumnjiči da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske počinio krivično djelo pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog djela uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, predat Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka - navodi se u saopštenju.

Nakon kriminalističke obrade, lica P.V. i G.R, takođe policijski službenici, pušteni su na slobodu i protiv njih će biti podneseni izvještaji za krivično djelo pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog djela Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

U saopštenju iz MUP-a Srpske naglašava se da su sva tri policijska službenika suspendovana, a nastavlja se istraga i dalje aktivnosti u ovom predmetu.