latinica  ћирилица
19/07/2021 |  12:30 ⇒ 13:04 | Autor: SRNA

Četvrti slučaj virusa korona u Olimpijskom selu

Četvrti slučaj virusa korona zabilježen je danas u Olimpijskom selu u Tokiju, a veliki sponzor "Tojota" saopštila je da neće emitovati televizijske oglase tokom takmičenja, samo nekoliko dana prije ceremonije otvaranja.

Igrač češke odbojkaške reprezentacije postao je četvrti slučaj na Igrama i treći zaraženi sportista u samom Selu, gdje hiljade takmičara žive u "mjehuru" izolovanom od okoline.

Odgođene Olimpijske igre počinju u petak, 16. jula, a ceremonija otvaranja biće održana na skoro praznom Olimpijskom stadionu u Tokiju, gradu koji je pod vanrednim stanjem zbog širenja zaraze.

Anketa japanskog lista "Asahi šimbun" pokazala je da se 55 odsto ispitanika protivi održavanju Igara ovog ljeta, a da 33 odsto podržava ideju da takmičenje bude održano.

"Tojota", najveći svjetski proizvođač automobila, saopštila je da neće emitovati oglase povezane sa Igrama i da njeni zvaničnici neće prisustvovati ceremoniji otvaranja.

Portparol kompanije saopštio je da je odluka o preskakanju ceremonije donesena jer na stadionu neće biti gledalaca, prenio je AFP.

Manje od 1.000 olimpijskih zvaničnika i uglednih gostiju dobilo je dozvolu da budu na stadionu u petak, prenijeli su japanski mediji.

"Tojotin" operativni oficir Јun Nagata rekao je ranije novinarima da je sve teže da se postigne pozitivan ton sa javnosti kada je riječ o Olimpijskim igrama.