latinica  ћирилица
19/07/2021 |  12:46 ⇒ 13:51 | Autor: RTS

Đoković pred OI: Idem na zlato, pa ću poslije razmišljati o US openu (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da želi zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i da godinu kruniše trijumfom na US openu u Njujorku.

Đoković je u intervjuu agenciji Mina istakao da je patriotizam bio presudan za odluku o nastupu na OI u Tokiju.

- Osjećaj kada predstavljaš svoju državu na najvećoj smotri u istoriji sporta je nezamjenljiv. Olimpijske igre su nešto posebno -  izjavio je Đoković.

On je naveo da se osjeća lijepo, ispunjeno, da je pun samopouzdanja zbog pobjeda koje je nanizao u posljednjih nekoliko mjeseci.

- Nadam se najboljem u Tokiju, idem na zlato. Cilj mi je da se dokopam medalje, nadamo se zlatne. Idem na zlatnu medalju, to nije tajna. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiram sve -  rekao je Đoković.

Komentarišući dosadašnji tok sezone, on je istakao da je ona već jednako uspješna kao najuspješnije sezone koje je imao u karijeri.

- Osvojiti tri grend slema je za mene bio vrhunac u tim najboljim sezonama (2011. i 2015. godine). Ove godine sam već osvojio prva tri grend slem turnira. Ostaje US open u Njujorku i Olimpijske igre. To su dva najveća cilja do kraja sezone. Kao što rekoh, naporno jeste, ali zbog niza pobjeda koje imam samouvjeren sam i imam samopouzdanja" -  zaključio je Đoković.