latinica  ћирилица
19/07/2021 |  14:23 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Tegeltija u Laktašima: SM nastaviće da pomaže realizaciju važnih projekata (VIDEO)

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija posjetio je danas opštinu Lakataši i tom prilikom sa načelnikom opštine Miroslavom Bojićem razgovarao o mnogobrojnim projektima koji su u toku u ovoj lokalnoj zajednici.
Tegeltija u Laktašima - Foto: RTRS
Tegeltija u LaktašimaFoto: RTRS

Najznačajniji za stanovnike ove opštine je izgradanja mreže vodosnabdijevanja vrijednosti 365.000 maraka, a projekat je sa 92.000 maraka pomogao i Savjet ministara.

Načelnik opštine Laktaši i predsjedavajući Savjeta ministara razgovarali su o brojinim projektima. Trenutno najznačajni problem koji imaju stanovnici ove lokalne zajednice jeste vodosnabdijevanje.

- Razgovarali smo i upoznali predsjedavajućeg o svim projektima što radi lokalna zajednica - od poslovnih zona, projekata proširenja vrtića, izgradnja sportske dvorane kao i sa problemima o vodosnadbijevanju - rekao je Bojić.

Sredstva za projekat vodosnabdijevanja Krčmarice u opštini Laktaši, obezbijedila je Vlada Republike Srpske, zajedno sa sredstvima lokalne zajednice, a podršku je pružio i predsjedavajući savjeta ministara Zoran Tegeltija.

- Ono što mi možemo uraditi, a to je najizraženiji problem u opštini Laktaši - vodosnadbijevanje, to su veliki projekti i potrebna su i međunarodna sredstva. To je dio posla koji mi radimo u Savjetu ministara, neki su završeni - dodao je Tegeltija.

U narednom periodu očekuje se i realizacija projekata iz oblasti kulture i sporta.