latinica  ћирилица
19/07/2021 |  15:05 ⇒ 18:47 | Autor: RTRS

Tegeltija: Potreban aranžman sa MMF-om, ali sa jasnim ciljevima i politikama

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Laktašima da postoji potpuna saglasnost svih u BiH da sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda razgovaraju o aranžmanu, ali sa jasnim ciljevima i politikama za njihovo ostvarenje.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

- Entiteti i zajedničke institucije su spremni da razgovaraju sa predstavnicima MMF-a. Potrebno je da imamo aranažman sa ovom institucijom, ali za njegovo uspostavljanje potrebno je više spremnosti za razgovore nego što ih je bilo u prethodnom periodu, a sigurno je da se na starim osnovama ne može postići dogovor - rekao je Tegeltija.

Naveo je da Misija MMF-a u BiH ima novog šefa sa kojim je razgovarao, te da očekuje dolazak Misije u BiH kada budu dozvoljena putovanja iz SAD.

- Sve je pitanje politika i nadam se da će Misija MMF-a biti sprema da razgovara o ciljevima aranžmana. Nemamo probema da kažemo koji su ciljevi, ali se moramo dogovoriti koje su mjere potrebne da bi ciljevi bili realizovani, jer do sada o tome nije bilo saglasnosti - istakao je Tegeltija.