latinica  ћирилица
19/07/2021 |  17:06 ⇒ 22:11 | Autor: RTRS

U Srpsku stiglo 290.000 doza vakcina (FOTO/VIDEO)

U Republiku Srpsku stigle su nove doze vakcine protiv virusa korona.
Stigle vakcine u Srpsku - Foto: RTRS
Stigle vakcine u SrpskuFoto: RTRS

U skladištu banjalučkog preduzeća Krajinagrup, novi kontingent vakcina dočekali su predsjednik Vlade Radovan Višković i resorni ministar Alen Šeranić.

Stigle vakcine u Srpsku (Foto: RTRS)

Od ovog kontigenta - 240.000 je kineskog Sinofarma i 50.000 ruskih vakcina Sputnjik.

- Јedini način zaštite i borbe protiv virusa korona je vakcina. Cilj je da se u narednih mjesec dana vakciniše što veći broj građana - rekao je Višković.

Višković je dodao da će narednih dana biti organizovani vakcinali punktovi gdje će građani moći da se vakcinišu bez pozivanja i zakazivanja termina.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je domovima zdravlja dostavljeno više od 190.000 prve doze vakcine protiv virusa korona, a da je više od 101.000 građana u Srpskoj u potpunosti vakcinisano.

Stigle vakcine u Srpsku (Foto: RTRS)

Isporučenih 290.000 doza kineskog i ruskog proizvođača trebalo bi u narednim danima da dobiju dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, nakon čega će biti raspoređene po bolnicama i domovima zdravlja u Srpskoj.

Slijedi masovna vakcinacija, bez zakazivanja. U svim lokalnim zajednicama organizovaće se punktovi.

Vakcine su dopremljene u skladištu kompanije "Krajina grupa".

Stigle vakcine u Srpsku (Foto: RTRS)

U Republici Srpskoj nastavljena je i vakcinacija zaposlenih u privredi, a nadležni apeluju na građane da pristupe vakcinaciji jer osim života na taj način štite ekonomiju i radna mjesta.