latinica  ћирилица
19/07/2021 |  18:15 ⇒ 22:15 | Autor: RTRS

Božoviću i Milovanoviću određen pritvor (VIDEO)

Osnovni sud u Banjaluci na prijedlog okružnog javnog tužilaštva odredio je jednomjesečni pritvor uhapšenom policijskom inspektoru Mladenu Milovanoviću, zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, potvrđeno je za RTRS.
Hapšenje -
Hapšenje

Milovanović je uhapšen zbog sumnje da je pomagao takođe uhapšenom Milošu Božoviću sa Cetinja, koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom. I Božoviću je danas određen pritvor.

Hapšenje lica koja se dovode u vezu sa kriminalnim grupa nastavljeno je i danas u Banjaluci.

Nezvanično, uhapšeni su Petar i Gojko Dukić zbog postojanja osnova sumnje da su pomagali Milošu Božoviću sa Cetinja nakon što je izvršio teško ubistvo.

- Ono što možemo reći da su sinoć kasno slobode lišena još dva lica na području Banjaluke i radi se o licima inicijala P.D. i G,D iz Banjaluke. U toku je kriminalistička obrada ovih lica i vrši se pretres na nekoliko lokacija koje koriste na području Banjaluke i oni se terete da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu pšle izvršenog krivičnog djela - rekla je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Sud BiH odredio je Božoviću pritvor u trajanju najduže 18 dana. Uhapšen je po crvenoj Interpolovoj potjernici, a Crnoj Gori može biti izručen tek kada ova država Sudu BiH dostavi ekstradicionu molbu.

- Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže 18 dana od dana lišenja slobode potraživanog, odnosno do 4. avgusta 2021. godine ili do nove odluke Suda. Država moliteljica, u ovom slučaju Crna Gora, je dužna u navedenom periodu dostaviti ekstradicionu molbu budući da je potraživani tražio dalje provođenje ekstradicionog postupka, odnosno nije pristao na pojednostavljeno izručenje - navodi se u saopštenju Suda BiH.

Nakon višečasovnog ispitivanja, banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za uhapšenog inspektora Uprave za organizovani kriminal MUP-a Srpske Mladena Milovanovića. Milovanović i uhapšeni policijski službenici Predrag Varteš i Gorana Rečević sumnjiče da su od 31. maja do 18. jula u Banjaluci i na području drugih gradova BiH, pružali pomoć Božoviću.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke - rekla je portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka

Vatreš i Rečevićeva, nakon obavljene kriminalističke obrade, su pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, saopšteno je iz banjalučkog tužilaštva. Sva tri policijska službenika su suspendovana. Istraga se nastavlja i odvija u saradnji sa Sipom, saopšteno je iz MUP-a Srpske.