latinica  ћирилица
19/07/2021 |  20:56 ⇒ 20:56 | Autor: SRNA

Podgorica: Bez dogovora na trećem sastanku

Na trećem sastanku predstavnika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore danas nije postignut dogovor o prevazilaženju krize vlasti, a Demokratski front smatra da je za to odgovorna isključivost premijera Zdravka Krivokapića i predsjednika parlamenta Alekse Bečića.

DF je saopštio da ostaje pri nepromijenjenom stavu da je izbor nove Vlade i novog premijera model za razrješenje aktuelne krize.

- Krivokapić i Bečić, ostavši u ubjedljivoj manjini, grčevito braneći svoje fotelje i lične interese i ne prihvatajući pravila demokratije i ponuđeni kompromis, preuzimaju odgovornost za sve što će se u budućnosti dalje dešavati - poručili su iz DF-a.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, koji je bio organizator današnjeg sastanka, rekao je da danas nije bilo dogovora na nivou velikih političkih partija".

Miloš Konatar iz URA rekao je da je koalicija Crno na bijelo protiv rušenja Vlade i da onaj ko smatra da to treba učiniti, može to uraditi u Skupštini, ali oni u tome neće biti "partneri".

Konatar je rekao da se vlada može unaprijediti, ali da mora zadržati karakter nestranačke i da se poštuju postulati sporazuma iz septembra prošle godine.

Na sastanak su došli Andrija Mandić iz stranke NOVA, Milan Knežević DNP, Branko Radulović PZP, Vladimir Јoković SNP, Aleksa Bečić i Boris Bogdanović Demokrate, Miloš Konatar i Zoran Mikić URA, Goran Danilović UCG, Miodrag Lekić Demos, Maksim Vučinić Radnička partija, Marko Milačić Prava Crna Gora i Zoran Miljanić CIVIS.

Premijer Zdravko Krivokapić poručio je da ne odustaje od stava da je za Crnu Goru najbolja ekspertska vlada.

- Sve dubinske funkcije dobili su kako su željeli. Јedino u ovom trenutku nisu zadovoljni što nisu vidljivi u Vladi, što nemaju neka potpredsjednička mjesta i neka ministarstva - rekao je Krivokapić tokom radne posjete Andrijevici.

On je dodao da ovu Vladu niko ne može tako jednostavno zamijeniti nekom drugom Vladom jer bi to govorilo o ličnim partijskim interesima