latinica  ћирилица
19/07/2021 |  22:07 ⇒ 20/07/2021 | 10:25 | Autor: Agencije

Vučić: Ako u Srbiji kažete nešto za Srpsku, onda ste zločinac i nacista

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ocjene da su poruke predsjednika Pokreta socijalista i ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina slične fašističkim porukama, nisu napadi na Vulina, već na Srbiju i na njega.
Aleksandar Vučić (foto: instagram.com/ buducnostsrbijeav) -
Aleksandar Vučić (foto: instagram.com/ buducnostsrbijeav)

Vučić je u Briselu za TV Pink, kazao da ti koji su Vulinove poruke na taj način klasifikovali koriste svaku priliku da u Srbiji pronađu krivca.

- Iako je govorio na stranačkom skupu, iako je rekao da to nije moj stav, iako sam ja rekao da to nije moj stav, svakog puta kažu to je Vučić i to je Srbija jer moraju da pronađu krivca u Srbiji za sve. Ne daju nekome da ima pravo ni da razmišlja - kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, kada oni kažu da je takozvano Kosovo nezavisno u BiH, onda oni imaju pravo, ali ako kažete u Srbiji nešto za Republiku Srpsku, onda ste zločinac i nacista.

- To je tako i mi to moramo da razumijemo. Zato mi moramo da budemo obazrivi, racionalni, pažljiviji, da čuvamo svoje i da na jasan i nedvosmislen način govorimo šta je naša politika - rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše i to što je i ministarka spoljnih poslova BiH tražila da se ogradi od Vulinovih izjava, kao i da je reagovao i Pokret slobodnih građana i mnogi drugi koji su rekli da te poruke podsjećaju na poruke fašizma, Vučić kaže da je interesantno kako lako od Srba prave fašiste.

- Nisam saglasan sa tim porukama, samo što mi nije jasno kako tako lako od Srba prave fašiste, a od svih drugih i od ovih koji danas govore o genocidima koje je izvršila Srbija, prave prijatelje - dodao je Vučić.

Ukazao je na to da su podržavali premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i zalagali se za njega.