latinica  ћирилица
19/07/2021 |  22:14 ⇒ 22:19 | Autor: RTRS

Višković: o Alumini: Kupci da ne strahuju zbog sudskog postupka (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će kupci proizvoda preduzeća Alumina u Zvorniku imati redovnu isporuku sirovina i da sudski postupak u vezi sa Ukio bankom ni na koji način neće ugroziti rad ovog preduzeća.
Alumina - Foto: RTRS
AluminaFoto: RTRS

- Već sutra ću biti u posjeti tom privrednom subjektu i želim da razgovaram sa menadžmentom oko novih ulaganja i projekata, ali biću prisutan i tokom vakcinacije radnika u ovom preduzeću", rekao je Višković, gostujući u emisiji Aktuelno.

Govoreći o odluci Ustavnog suda BiH da poništi odluku Vrhovnog suda Republike Srpske kada je u pitanju nepriznavanje potraživanja litvanske Ukio banke prema Fabrici glinice Birač u stečaju, Višković je rekao da bi bilo kakvi lomovi ili "neželjene odluke" u tom pravcu napravile značajnu pometnju, ali ne očekuje da do toga dođe.

Ustavni sud BiH ranije je poništio presudu Vrhovnog suda Republike Srpske kojom je odbijen zahtjev litvanske Ukio banke da joj se prizna 155 miliona KM potraživanja od zvorničke Fabrike glinice Birač u stečaju.