latinica  ћирилица
20/07/2021 |  10:18 ⇒ 10:25 | Autor: RTRS

ŽRK Borac i Mira igraju Svesrpski kup

Svesrpski kup za rukometašice biće odigran 28. i 29. avgusta.
ŽRK "Borac" (Foto: zrkborac.com) -
ŽRK "Borac" (Foto: zrkborac.com)

Domaćin premijernog izdanja biće Rukometni savez Srbije, a utakmice će vjerovatno biti odigrane u Јagodini.

Za sada je izvjesno da će Rukometni savez Republike Srpske predstavljati rukometašice banjalučkog Borca i "Mire" iz Prijedora.

Dva su čovjeka najzaslužnija što će se igrati Svesrpski kup za rukometašice, a to su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević.

- Na posljednjem Svesrpskom kupu za rukometaše odigranom decembra 2019. godine na Palama, premijer Višković dao je inicijativu da se pokrene slično takmičenje i za rukometašice. Ovakvu njegovu ideju rado sam prihvatio i na sreću svih nas 28. i 29. avgusta biće odigran prvi Svesrpski kup za dame. Moram istaći da sam imao razumijevanje od predsjednice RS Srbije Milene Delić koja je takođe sa oduševljenjem prihvatila da i rukometašice igraju Svesrpski kup – izjavio je Marinko Umičević.

Prema njegovim riječima, sistem takmičenja bi trebao da bude isti kao i kod rukometaša. To znači da bi se u polufinalnim mečevima između sebe sastale ekipe iz Republike Srpske (Borac i "Mira"), odnosno predstavnici Rukometnog saveza Srbije.

- O svemu smo već obavijestili naše sportske prijatelje iz Rukometnog saveza Srbije i mislim da neće biti problema, a imali bismo uvijek po jednog finalistu iz oba Saveza – dodao je Umičević.